Kvalitetsredaktör

Jag är kvalitetsredaktör till dig som ska ge ut en bok eller skicka manus till förlag. Välkommen oavsett om det gäller ett skönlitterärt manus eller en fackbok. 

Kvalitetsgranskade böcker

Vad ingår?

Jag läser ditt manus noga och gör dig uppmärksam på fel och inkonsekvenser i både språket och innehållet. Jag ger också förslag på hur berättelsen eller fackinnehållet kan tjäna på strykningar och tillägg, och hur textpartier kan tjäna på att flyttas. Därutöver kan jag föreslå snyggare formuleringar och jag håller utkik efter eventuella avvikelser i tonen.

Om du är egenutgivare får du dessutom råd om textens grafiska form.

När du har fått mina kommentarer och förslag till ändringar är det givetvis du själv som avgör vad du gör med dem. Sedan korrekturläser jag det slutliga manuset, det vill säga gör en ny genomläsning där jag enbart letar efter eventuella slarvfel eller språkfel.

Det här ingår inte

Jag bedömer inte om din berättelse eller ämnet för din fackbok håller för utgivning. Jag tar inte heller ansvar för eventuella faktafel.

Vad kostar det?

Grundkostnad 2 250 kronor. Därutöver 33 kronor per 1 500 tecken (med blanksteg) manustext. Ettusenfemhundra tecken motsvarar cirka en manussida.

Moms tillkommer (25 procent).

Hur går det till?

Kontakta mig så berättar jag om det praktiska.


Två författarskap där jag varit med från början

Jag är kvalitetsredaktör i Mats I Lundgrens författarskap. Mats två första böcker har nominerats till Selmapriset, priset för bästa egenutgivna bok. Nyligen släpptes hans tredje kriminalroman.

Bo Elis Magnussons debutbok Juninätter från 2018 är en dramatisering av verkliga händelser. I år kom Bos andra bok i samma genre, där jag åter har varit kvalitetsredaktör: Han sprang åt fel håll. Sommaren då kriget nådde Häradskär.

“Jag är mycket nöjd med Ann-Louises arbete som kvalitetsredaktör. Tack vare hennes gedigna arbete med texterna och den grafiska formen upplevs mina böcker som lättlästa och välskrivna. Och för mig som författare är det oerhört värdefullt att ha någon som rättar till fel och inkonsekvenser i både språk och berättelse.” Mats I Lundgren

Sidan är uppdaterad 24 november 2020.