Företaget

Språkvård & Samtalsutveckling etablerades 1999 och drivs av mig, Ann-Louise Forsström. Jag är examinerad språkkonsult i svenska. Företaget har sitt säte i Nyköping men kunderna finns över hela landet.

Affärsidén. Min affärsidé är att med hög kvalitet och till konkurrensmässiga priser hjälpa företag, myndigheter och andra organisationer att skapa effektiva och förtroendeingivande texter samt en väl fungerande muntlig kommunikation. Dessutom vill jag genom tjänsten Kvalitetsredaktör hjälpa egenutgivare och andra författare att få god kvalitet på sina bokmanus.

Just nu har jag valt att koncentrera verksamheten till tjänsten Kvalitetsredaktör.

Registrerat varumärke. Skrivlyftet! är mitt koncept för ökad skrivkompetens hos vuxna. Mina kurser och föreläsningar hör hemma under det här varumärket.  

Kunderna. Myndigheter, kommuner, regioner och stiftelser finns i min kundkrets, samt stora och små företag. Och författare.

Kompetensen. Alla uppdrag utförs av mig. Jag är examinerad vid Stockholms universitet 1999. Sedan dess håller jag mig löpande uppdaterad om förändringar i språkbruk och språknormer, och jag följer forskningen inom mitt område. Jag ställer höga krav på kvaliteten i mina tjänster. 

» Språkkonsult, vad är det? Läs mer på Stockholms universitets sida om språkkonsultprogrammet

Det här är Ann-Louise. » Här får du veta mer om mig och min bakgrund.

Miljöprofilen. Jag är medlem i Världsnaturfonden och Naturskyddsföreningen. Jag värnar om miljön i arbetet och privat. 

Branschmedlemskap. Jag är medlem i Författarcentrum Öst. 

Sidan är uppdaterad 11 september 2023.