Ann-Louise

Här kan du läsa om min formella kompetens och arbetsbakgrund. Sist på sidan några ord om privatpersonen Ann-Louise.

Högskoleexamen. Examinerad från språkkonsultlinjen, numera språkkonsultprogrammet, vid Stockholms universitet 1999.

Över tjugo år som språkkonsult. Sedan 1999 driver jag företaget Språkvård & Samtalsutveckling. Där är jag verksam som språkkonsult. Genom åren har jag arbetat med många olika saker inom en språkkonsults kompetensområde; jag har utbildat och föreläst, jag har granskat och redigerat texter, jag har handlett nysvenskar och jag har översatt fackböcker. Jag har också skrivit skrivhandböcker och jag har deltagit i klarspråksprojekt inom offentlig sektor.

Just nu koncentrerar jag verksamheten till tjänsten Kvalitetsredaktör. Mer om det hittar du i menyn Tjänster.

Tidigare arbetslivserfarenhet. Tidigare har jag arton års erfarenhet av självständigt arbete vid utbildnings- och forskningsföretag. I nio år var jag verksam som pc-samordnare, med ansvar för nätverksdrift, underhåll, utveckling och användarstöd. Dessförinnan hade jag olika tjänster med textarbete och sekreterarservice. Jag arbetade då mycket med att redigera svenska och engelska texter. Jag översatte också från engelska, utarbetade skrivrutiner och var redaktör för en personaltidning. 

Branschmedlemskap. Jag är medlem i Författarcentrum Öst.

Privat. Jag är 63 år och gift. På makens sida finns barn från ett tidigare äktenskap och numera även fem barnbarn. Sedan elva år tillbaka bor jag och min man i Nyköping. Vi kommer närmast från Gävle där vi renoverade och byggnadsvårdade ett gammalt hus under nio års tid. Själv har jag dessförinnan ett mångårigt förflutet i Nyköpings grannkommun Oxelösund.

Men det som ligger mig varmast om hjärtat att nämna är min uppväxt på den före detta lotsplatsen Häradskär i den östgötska skärgården. En älskad ö där familjens dåvarande bostad nu är fritidsboende åt mig och mina två bröder och våra respektive familjer.

Häradskärs fyr, Gryts skärgård.

Medlem i miljöorganisationer. Jag är medlem i Världsnaturfonden och Naturskyddsföreningen.

Sidan är uppdaterad 11 september 2023.