Ann-Louise

Här kan du läsa om min formella kompetens och arbetsbakgrund. Sist på sidan får du en inblick i vem privatpersonen Ann-Louise är.

Högskoleexamen. Examinerad från språkkonsultlinjen, numera språkkonsultprogrammet, vid Stockholms universitet 1999.

Över tjugo år som språkkonsult. Sedan 1999 driver jag företaget Språkvård & Samtalsutveckling. Där är jag verksam som språkkonsult. Genom åren har jag arbetat med många olika saker inom en språkkonsults kompetensområde: jag har utbildat och föreläst, jag har granskat och redigerat texter, jag har handlett nysvenskar och jag har översatt fackböcker. Jag har också skrivit skrivhandböcker och jag har deltagit i klarspråksprojekt inom offentlig sektor.

Just nu har jag valt att koncentrera verksamheten till tre grenar: utbildning, skrivhandböcker och kvalitetsredaktörskap. Mer om det hittar du i menyn Tjänster.

Tidigare arbetslivserfarenhet. Tidigare har jag arton års erfarenhet av självständigt arbete vid utbildnings- och forskningsföretag. I nio år var jag verksam som pc-samordnare, med ansvar för nätverksdrift, underhåll, utveckling och användarstöd. Dessförinnan hade jag olika tjänster med textarbete och sekreterarservice. Jag arbetade då mycket med att redigera svenska och engelska texter. Jag översatte också från engelska, utarbetade skrivrutiner och var redaktör för en personaltidning. 

Branschmedlemskap. Jag är medlem i Författarcentrum Öst.

Privat. Jag bor med min man på Tjuvholmen i Nyköping sedan 2012. Vi kommer närmast från Gävle, där vi har renoverat och byggnadsvårdat ett hundra år gammalt hus under nio års tid. Närmast före Gävle-tiden bodde jag i Oxelösund, men jag har mina rötter och familjens fritidshus på Häradskär i den östgötska skärgården.

Häradskärs fyr, Gryts skärgård.

På fritiden trivs jag bäst utomhus och it-frånkopplad. Häradskär är mitt paradis men jag älskar också att resa och se nya platser. Umgänge med familj och vänner värdesätter jag också högt. Sedan gillar jag bland annat att läsa och att vara kreativ på olika sätt: skriva, fotografera, teckna – allt sådant ger fin energi. 

Medlem i miljöorganisationer. Jag är medlem i Världsnaturfonden och Naturskyddsföreningen.